Winnaars boeken Pauperparadijs tijdens netwerkcare

Suzanna Jansen, schrijfster van de bestseller "Het Pauperparadijs" kwam op uitnodiging van Pact Sam Sam vertellen over overerving van armoede van generatie op generatie.

Pact Sam Sam had Jansen uitgenodigd voor een lezing tijdens het netwerkcafé donderdag in de Johanneskerk aan de Westsingel.De boeiende lezing werd enthousiast ontvangen door een grote groep belangstellenden. 

De auteur vertelde aan de hand van haar boek "Het Pauperparadijs" over het leven van haar voorouders. Hoe zij woonden in de Drentse Veenhuizen waar een heropvoedingsexperiment was opgezet, en hoe haar grootouders zelfs nog in de twintigste eeuw te maken hadden met wonen-onder-toezicht. 

Na afloop van de lezing ontstond een gesprek met de deelnemers over de schuldhulpverlening nu. "Wees je ervan bewust hoe jij je als hulpverlener verhoudt tot de persoon die in armoede leeft", gaf Jansen als tip. "Leef je in hoe het moet zijn om in zo'n moeilijke positie te zitten". 

Er werden ook tien boeken verloot en één van de deelnemers won een kaartje voor het theaterspektakel "Het Pauperparadijs" dat 8 juli zijn premiere beleeft in Carré in Amsterdam.