Conferentie Sociaal Fonds Amersfoort

Sociaal Fonds Amersfoort organiseert, i.s.m. Pact Sam Sam, een conferentie over armoedebestrijding. De conferentie staat onder leiding van cabaretier en ex-politicus Patrick Nederkoorn.

Als opzet is gekozen voor de talkshow “De Staat van de Stad”. Tijdens de conferentie zal Patrick op prikkelende en soms ludieke wijze de staat van armoedebestrijding aan de orde stellen. Samen met de mensen in de zaal zal hij vooruit kijken naar structurele oplossingen om armoede in Amersfoort aan te pakken.

Patrick gaat in gesprek met drie gasten die op prikkelende wijze een visie geven op armoedebestrijding in Amersfoort. En drie ervaringsdeskundigen zullen aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk een introductie geven op concrete actieplannen.
Daarbij zal het gaan om:

  • Schulden
  • Kinderen in armoede
  • Het bereiken van iedereen 

In drie deelsessies worden de actieplannen met de mensen in de zaal uitgewerkt. Daarna gaan we kijken wat er op de agenda moet komen in Amersfoort om de armoedebestrijding te versterken en actieplannen te laten slagen. Uiteindelijk praten we na onder het genot van een glaasje en kunnen we netwerken en concrete afspraken maken. 

Donderdag 30 november in de St. Joriskerk. Inloop vanaf 14.30 uur. 

Inschrijven via; coordinator@sociaalfondsamersfoort.nl