Zonder slag of stoot

Datum:

Training ‘Zonder slag of stoot’

Agressiepreventie tijdens je vrijwilligerswerk

Tijdens het vrijwilligerswerk kom je allerlei verschillende mensen tegen. Je staat ze te woord, geeft uitleg over de verschillende mogelijkheden en je vertelt ze wat je wel en niet kunt doen. 

Gedurende deze contacten krijg je als vrijwilliger ook te maken met mensen die het niet eens zijn met jouw uitleg. Soms hebben ze moeite met jouw ‘nee’ of willen ze jouw ‘kan niet’ niet horen.

Hulpvragers kunnen boos worden over de werkwijze van jullie organisatie of raken gefrustreerd door alle regels vanuit bijvoorbeeld een uitkeringsinstantie of andere hulpverleningsinstelling.

Emoties kunnen oplaaien en door meningsverschillen kan er helaas ook agressie ontstaan.

Tijdens de training ‘zonder slag of stoot’leer je om de verschillende emoties tijdens gesprekken met een hulpvrager op de juiste wijze te beantwoorden. Je leert in bepaalde situaties de-escalerend op te treden en leert welke tools je kunt inzetten om agressie te voorkomen.

De training bestaat uit twee avonden. Het is belangrijk dat je beide avonden aanwezig kunt zijn.

Programma

Donderdagavond 18 oktober

Deze avond gaan we in op de verschillende soorten agressie die er zijn en hoe je deze kunt herkennen. Ook krijg je uitleg en oefeningen om te leren reageren op de verschillende soorten agressie. Er is aandacht voor zowel oefeningen in gesprekstechnieken als in het gebruik van lichaamstaal.

Donderdagavond 1 november

Er worden praktijksituaties geoefend door middel van rollenspelen. Je krijgt praktische handvatten mee waarmee je in je vrijwilligerswerk agressie kunt ombuigen.

Tijden en locatie

Tijd: Om 19.30 uur start de training, vanaf 19.15 staat de koffie klaar.

Locatie: Informatiewinkel Indebuurt033 , Neptunusplein 66K (naast de Jumbo) te Amersfoort

Aanmelden: