Op de handen zitten, deel 2

Datum:

Deel 2 van Op je handen zitten

Als vrijwilliger loop je soms het risico dat je in de reddersrol schiet; dat je heel hard aan de slag gaat en allerlei keuzes maakt over en voor de hulpvrager. Hoe zorg je ervoor dat jij niet het probleem van de hulpvrager overneemt, maar hem / haar activeert? Ja, armoede werkt verlammend, maar hoe kan jij de hulpvrager bewust maken van waar hij nog wél zelf kan kiezen? Hoe weet je wanneer jij op je handen moet gaan zitten? 

Dat is waar onze training ‘Hulpverlenen is op je handen zitten’over gaat. De training bestaat uit twee ochtenden en het is belangrijk dat je beide ochtenden aanwezig kunt zijn

De 1eochtend staat in het teken van het verkennen van de theorie. Theorie achter armoede en het effect van armoede op andere levensgebieden. Ervaringsdeskundigen komen aan de hand van eigen casuïstiek vertellen over de invloed van armoede. Je leert de verschillende houdingen die je als hulpverlener aan kunt nemen te herkennen en je krijgt theoretische handvatten voor hoe je de reddersrol  kunt vermijden. 

De 2eochtend richt zich vooral op de praktijk. Je gaat oefenen in het uitvoeren van de theoretische handvatten van de eerste avond. Met een acteur, die jouw ingebrachte casussen kan spelen, ga je oefenen met het activeren van de cliënt en het vermijden van de reddersrol. Je gaat oefenen met het op je handen zitten. 

 

Praktische informatie

Trainer:Diana Vaartjes 
Data:vrijdag 10 en vrijdag 17 mei
Tijd:09:30 tot 12:00 uur
Locatie:Informatiewinkel Indebuurt033, Neptunusplein 66K (naast de Jumbo)

Aanmelden kan tot een week vooraf via secretariaat@pactsamsam.nl

Aanmelden: