Ik ben mijn bril vergeten

Datum:

'Ik ben mijn bril vergeten'
- In samenwerking met Taalhuis de Bibliotheek Eemland- 

Een op de tien Amersfoorters heeft moeite met lezen, schrijven of rekenen. Dikwijls proberen ze dit te verhullen omdat ze zich schamen. Een vaak gehoorde kreet is dan ook; “Wil jij het even lezen, ik ben mijn bril vergeten.” Naast sociaal isolement kan laaggeletterdheid ook leiden tot armoede. Laaggeletterden weten zich vaak geen raad met brieven en rekeningen. Om armoede duurzaam te bestrijden en schulden in de toekomst te voorkomen is een integrale aanpak vereist. Een van die onderdelen is het verbeteren van taal- en rekenvaardigheden. 

Medewerkers van het Taalhuis Amersfoort vertellen op een interactieve manier over het verband tussen armoede en het niet kunnen lezen en schrijven. Ze zullen bespreken hoe u als (vrijwillige)hulpverlener laaggeletterdheid kunt herkennen en bespreekbaar kunt maken binnen de organisatie. Een aantal taalambassadeurs van de Stichting Lezen en Schrijven vertellen uit eigen ervaring waar zij in de dagelijkse praktijk tegen aanlopen. Want hoe houd je je uitgaven bij als je moeite hebt met rekenen? Hoe vraag je een regeling aan als je niet goed kunt schrijven? En hoe kom je aan een goed betaalde baan als je essentiële vaardigheden mist?

Pact Sam Sam organiseert dit netwerkcafé samen met Sita Goedendorp en Wilma Groot van Taalhuis Amersfoort. Maaike de Bruijn en Janine van Baal van Stichting Lezen en Schrijven zullen ook aanwezig zijn.

 

Praktische informatie:

Voor wie:          vrijwilligers en professionals die werken met mensen met een taalachterstand

Wanneer:         donderdag 15 maart 2018

Waar:               Fluor, Oliemolenhof 22/ Oude Fabrieksstraat 29

Programma:     van 16.00 tot 18.00 uur

Aanmelden:     via secretariaat@pactsamsam.nl

Aanmelden: