Huisje, boompje, deurwaarder GECANCELD

Datum:

Huisje, boompje, deurwaarder

LET OP, WEGENS ZIEKTE TRAINER GAAT DE WORKSHOP NIET DOOR

Pact Sam Sam zou een workshop organiseren waarbij wonen en (huur)schulden centraal staan. 

Het hebben van een huis, een plek om te wonen, is naast water en voedsel een primaire levensbehoefte. De manier waarop je woont bepaalt vaak de kwaliteit van leven. Het is de plek waar kinderen opgroeien en zich ontwikkelen. Een goede woonplek is dus van groot belang. 

Een groot deel van de Amersfoorters huurt een huis bij een woningcorporatie.Wanneer iemand uit zijn of haar huis gezet wordt is er al een flink traject aan vooraf gegaan. Mensen hebben hun huurachterstand laten oplopen, er zijn misschien conflicten geweest of het gezin heeft overlast veroorzaakt in de buurt.

Tijdens deze workshop leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden welke rol je als hulpverlener kunt hebben bij de communicatie tussen klant en woningbouwvereniging. Ook krijg je inzicht in de werkwijze van de woningbouwvereniging. 

  • Hoe wordt er bijvoorbeeld omgegaan met (financiële) problemen van een huurder?
  • Aan welke regels moet een huurder zich houden en waar moet een woningcorporatie aan voldoen?
  • Wat is de procedure als iemand een huurschuld heeft en wat de kosten zijn wanneer een dossier wordt overgedragen aan een deurwaarder?
  • Hoe kun je als hulpverlener helpen problemen te voorkomen?
  • Welke wetten en regels gelden er met betrekking tot huurachterstanden, ontruimingen, betalingsregelingen en bewindvoering?

Praktische informatie

Datum:            NOG ONBEKEND, BERICHT VOLGT

Tijd:                 

Locatie:           

Afbeelding verwijderd.Aanmelden:    Secretariaat@pactsamsam.nl

Aanmelden: